KAIKKI KESÄKEITAIDEN SISUSTAMISEEN YHDESTÄ PAIKASTA

On taas aika olla ihanasti ihan pihalla! Ratinasta löydät Tampereen parhaan sisustusliikkeiden keskittymän ja kaiken tarpeellisen kevät- ja kesäpäiviin parvekkeella, terassilla, pihalla ja puutarhassa. Ratinan liikkeistä saat asiantuntevaa suunnitteluapua isoihin kalustehankintoihin ja kaikkea pientä ihanaa viihtyisän kesäkeitaan tuunaamiseen. Kesän ulkojuhlien suunnitteleminen kannattaa aloittaa nyt, kun valikoimat ovat parhaimmillaan.

 

VEPSÄLÄINEN: Daybed 599€, sohvapöytä 139€, säkkituoli 350€, matto 895€, sivupöytä 179€ lamppu 133€, ruukku iso 108€, ruukku pieni 7€

 

Ensin kannattaa miettiä mihin tarkoitukseen sisustettavaa tilaa käytät – onko terassilla tai parvekkeella tarkoitus ensisijaisesti ruokailla, kokoontua ystävien kanssa, viettää iltaa vai loikoilla. Käyttötarkoituksen lisäksi parvekkeen tai terassin koko vaikuttaa luonnollisesti kalustevalintoihin. Pienelle parvekkeelle kannattaa ennemmin valita pari suurempaa kalustetta, kuin ahtaa useita pieniä. Erilaisten tekstiilien, ruukkujen, kasvien ja pienesineiden avulla lisäät helposti viihtyisyyttä ja persoonallista ilmettä.

- Trendikäs sisustaja yhdistelee ulkokalusteissaan rohkeasti erilaisia materiaaleja, kuten galvanoitua terästä, vaaleaa rottinkia, kestävää muovia ja lämminhenkistä massiivipuuta. Tietyt muovikalusteet, kuten Kartellin Masters- ja A.I. -klassikkotuolit, sopivat hyvin lasitetulle parvekkeelle, kertoo Ratinan Vepsäläisen myymäläpäällikkö Eija Sauranen.

 

VEPSÄLÄINEN: Masters-tuoli 219€

 

Ulkokalusteita kannattaa hoitaa säännöllisesti, jotta ne säilyvät hyväkuntoisina pitkään. Vepsäläisen sisustussuunnittelijoilta ja myyjiltä saa apua niin huonekalujen valintaan kuin materiaalien hoitoonkin. Tämän hetken trendimateriaaleja ovat esimerkiksi betoni ja rottinki.

- Kevään kiinnostavia tuoteuutuuksia ovat esimerkiksi Fatboyn Paletti-ulkosohvat, Karup Designin Bougie-aurinkotuolit ja SACKit-brändin ulkokäyttöön soveltuvat säkkituolit, Sauranen vinkkaa. 

  

Sisusta kevään ja kesän juhlat ulos

Ratinan JYSKistä löytyy laaja valikoima edullisia ulkokalusteita moneen eri tarkoitukseen ja eri kokoisille pihoille ja parvekkeille; joka sään polyrottinkikalusteita, isoja ulkosohvaryhmiä, asentotuoleja, pieniä parvekesettejä ja aurinkovarjoja. Kesän juhlat voi kattaa ulos, vaikka sää ei aina suosisikaan. 

 

JYSK: Sohvaryhmä + 2 pöytää 1099€, matto 129€, tyyny 19,99€, kukkalaatikko 89,99€, sivupöytä 109€

 

- Pihajuhlia varten Suomen sääoloissa tyylikäs paviljonki tai teltta on must-hankinta. Puutarhajuhliin tai lasten synttäreille sopii myös JYSKin tyylikkäät, hanalla varustetut lasikannut ja tunnelmaa luomaan erilaiset puutarhalyhdyt ja ulkovalot. Pihalle voi myös rakentaa suht helposti terassimaisemman alueen pihalaatoillamme, kertoo Ratinan JYSKin myymäläpäällikkö Henna Anttila.

 

JYSK: Paviljonki 89,90€, lyhty 22,99€, penkki 89,90€, pöytä 125€

 

JYSKin myymälästä saa apua pihan ja pihajuhlien suunnitteluun ja kätevällä Click and Collect -palvelulla tuotteet voi myös ensin valita verkkokaupasta ja noutaa myymälästä valmiiksi kerättynä.


JYSK: Bambulyhty 32,99€

Pienelläkin panostuksella saa isosti tunnelmaa

Ratinan Granitissa on laaja valikoima tuotteita, joilla on helppo lisätä kesäkeitaan tunnelmaa ja viihtyisyyttä. Istutusruukut, amppelit, lasipullolyhdyt ja istuintyynyt eivät vaadi kerralla suuria rahallisia panostuksia, mutta niillä on helppo luoda parvekkeesta tai terassista viihtyisä kesäolohuone.

- Granitin kestosuosikkeja ovat riipputuoli- ja matto vuosittain vaihtuvissa väreissä, betoniruukut, rottinkikalusteet, amppelit ja valoköynnökset. Värimaailma on maanläheinen ja materiaaleissa suosimme uusiutuvista luonnonmateriaaleista valmistettuja tuotteita. Ihanina uutuuksina meille on tulossa puutarhavälineitä ja puutarhaessu. Kannattaa myös tulla katsastamaan uusi ruukkusarja herkullisissa väreissä ja kolmessa eri koossa, kertoo Ratinan Granitin varamyymäläpäällikkö Reetta Vihtakari.

 

GRANIT: Taitettava tuoli 249,90€, tyyny 24,90€, vohvelitorkkupeitto 39,90€, betonijakkara 49,90€, valoköynnös 49,90€, istuintyyny 14,90€, maljakko/lyhty alk. 4,90€ steariinikynttilät alk. 3,90€, kolibrikukka 49,90€

 

Ruukkuja, kynttilöitä, torkkupeittoja ja muita tunnelmanluojia löytyy myös Ratinan Finnmarista. Clas Ohlsonilla on puolestaan kattava valikoima huolettomia ja ympäristöystävällisiä aurinkokennovalaisimia pihan ja puutarhan valaisemiseen ilman sähköä. Mattokympistä löytyy luonnollisesti parvekkeelle tai terassille sopivia mattoja, mutta kannattaa myös tutustua liikkeen ihastuttaviin makrame-raheihin ja -tyynyihin.

 

FINNMARI: Kasvoruukku 27,90€, hortensia 9,90€/nippu, tyyny 12,90€, torkkupeitto 19,90€, puupenkki 69,90€/kpl

 

CLAS OHLSON: Aurinkokenno valaisimet pieni 24,95€, keskikoko 34,95€, iso 39,95€

 

MATTOKYMPPI: Matto 339€, makrame-rahi 99€, makrame-tyyny 29€

 

Ratinassa sinua palvelevat kaikki nämä sisustusliikkeet:

 

Clas Ohlson, Ratina 1. krs

Eurokangas, Ratinan Kulma 1. krs

Finnmari, Ratina 3. krs

Granit, Ratina 2. krs

H&M Home, Ratina 2. krs

Iittala Store, Ratina 2. krs

JYSK, Ratina 1. krs

Keittiömaailma, Ratinan Kulma 1. krs

Mattokymppi, Ratinan Kulma 2. krs 

Puustelli, Ratinan Kulma 1. krs

Vallila, Ratina 1. krs

Vepsäläinen, Ratinan Kulma 1.-2. krs

 

Sisustetaan kesä yhdessä!