Kaikkien kaupunki -tapahtuma Ratinassa pe 29.10. klo 15–20

Kaikkien kaupunki -kampanja käsittelee päihteiden käyttöä ja kaupunkiviihtyvyyttä

Päihtyneiden ihmisten pelkääminen julkisissa tiloissa on Suomessa yleisempää kuin muissa maissa. Monia häiritsee myös päihteiden käytön aiheuttama roskaaminen, muu epäsiisteys ja meteli.

Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkoston Kaikkien kaupunki -kampanjan tavoitteena on nostaa esiin päihteiden käyttöön, kaupunkiviihtyvyyteen ja -turvallisuuteen liittyviä teemoja ja ratkaisumalleja. Kampanjassa muistutetaan, että harva viettää kadulla tai muussa julkisessa tilassa aikaa päihtyneenä huvikseen.

-Taustalla on usein pitkään jatkunutta ja ongelmaksi muodostunutta päihteiden käyttöä ja siitä johtuvia fyysisiä, psyykkisiä ja sosiaalisia ongelmia. Monelle katu tai kauppakeskus on ehkä ainoa paikka, jossa viettää aikaa, toteaa kampanjaa koordinoiva Anna Bergman Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkostosta.
Kaikkien kaupunki -kampanja on aikaisemmin järjestetty Lahdessa, Turussa, Oulussa ja Helsingissä. Nyt kohdekaupunkina on Tampere 25.–29.10.

Tampereen kampanjaan kuuluu julkisessa liikenteessä näkyvä julistekampanja, Tesomalla järjestettävä kaupunkiturvallisuuskävely sekä Kaikkien kaupunki -tapahtuma kauppakeskus Ratinassa 29.10 klo 15–20. Tapahtumassa paikalliset päihde- ja mielenterveysjärjestöt sekä Tampereen erityisnuorisotyö esittäytyy. Ohjelmassa mm. sirkusesitys.


Lisätietoja Kaikkien kaupunki -kampanjasta löytyy Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkoston verkkosivuilta: www.ept-verkosto.fi/kaikkien-kaupunki-tampereella-2021/