Meeri Koutaniemen Fintiaanit -näyttely Ratinan tunneligalleriassa

Kulttuuria ja taidetta kesäpäivään Ratinasta! Upean Meeri Koutaniemen Fintiaanit sarjan kuvista osa on nyt esillä Ratinan tunneligalleriassa. Tule pysähtymään puhuttelevien teoksien äärelle, jotka ovat nähtävillä syysykuun loppuun saakka. Tunneligalleria sijaitsee Suvantokadun päässä, pyöräparkkien vieressä. Näyttely on osa Tampere Photo Festival -tapahtumaa, joka järjestetään syyskuussa Lielahden kartanolla. 

Valokuvaaja, Toimittaja & Dokumentaristi

MEERI KOUTANIEMI

Meeri Koutaniemi, 32, on suomalainen valokuvaaja ja toimittaja, joka syntyi Kuusamossa ja asuu tällä hetkellä Helsingissä.

Hänen työnsä valokuvaajana ja journalistina ulottuu yli 60 maahan. Koutaniemen työn keskiössä on ihmisen oikeus määritellä identiteettinsä ja toimijuutensa yhteiskunnassa. Koutaniemi dokumentoi konflikteja, pakolaisuutta, sekä ihmisoikeuksia humanitaarisesta ja feministisestä näkökulmasta. Hänen työnsä ytimessä on maailmanlaajuinen kyky ja kapasiteetti voimaantumiseen sekä vastarintaan.

Koutaniemi on saanut lukuisia palkintoja niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Hänet on esimerkiski valittu Suomessa vuonna 2012 ja 2013 Vuoden Lehtikuvajaaksi sekä hänellä on ollut  yli 50 valokuvanäyttelyä ympäri maailmaa. 

FINTIAANIT

Kaukaisten sukulaistemme tarina

Teksti Silja Massa ja kuvat Meeri Koutaniemi

Osaksi suomalaisia, osaksi intiaaneja

Suurten järvien alueella asuu kansa, jolla on juuret sekä Suomessa että Amerikan alkuperäisväestössä. Näiden fintiaaneiksi kutsuttujen ihmisten tarkkaa lukumäärää on mahdoton selvittää, mutta heitä arvioidaan olevan satoja, jopa tuhansia. Kirjailija Katja Kettu, toimittaja Maria Seppälä ja valokuvaaja Meeri Koutaniemi dokumentoivat fintiaanien elämää kolmen vuoden ajan. Kohtaamisista syntyi kirja Fintiaanien mailla.

Meeri Koutaniemi kertoo Tampere Photo Festivaleilla omasta työskentelystään 18.9.2021. Tarkemmin tietoa ohjelmasta löytyy sivuilta www.photofestival.fi

Tervetuloa tutkimaan tarkemmin fintiaanien tarinaa Ratinan tunneligalleriaan!