SAMMUTAMME VALOT ILMASTON JA YMPÄRISTON PUOLESTA LA 26.3.

Kauppakeskus Ratina osallistuu Earth Hour -tapahtumaan lauantaina 26.3. klo 20:30 -21:30. Sammutamme tunnin ajaksi julkisivumme valomainokset sekä näyteikkunoidemme valot ilmaston ja ympäristön puolesta.  Kutsumme myös sinut mukaan osallistumaan Earth Hour -tekoihin!

Earth Hour kannustaa tekemään yhteisiä lupauksia planeettamme hyväksi

Earth Hour on ympäristöjärjestö WWF:n organisoima maailmanlaajuinen ilmastokampanja, jossa yksittäiset ihmiset, yritykset, kaupungit, kunnat sekä muut organisaatiot ympäri maailmaa sammuttavat valonsa tunnin ajaksi samanaikaisesti. Tämän symbolisen eleen avulla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä päättäjille. 

Lue lisää Earth Hour-tapahtumasta täältä >>

Vastuullisuustekojamme

Kauppakeskuksena tavoitteenamme on tarjota yrityksillemme sekä asiakkaillemme tila ja paikka, jossa on mahdollisuus tehdä kestävämpiä ja vastuullisempia valintoja. Ratinan kauppakeskus on suunniteltu ja rakennettu tiukkojen ympäristökriteerien mukaisesti ja saavutimme BREEAM Very Good -tason ympäristösertifikaatin syksyllä 2021. Tiesitkö, että Ratinan sähkö on ollut uusiutuvaa Ratinan valmistumisesta lähtien tai, että Ratinassa hyödynnetään kauppakeskuksen jäädyttämisessä Tammerkosken koskikylmää?

Vuoden 2022 alusta Ratinan sähkö tuotetaan uudessa tuulivoimapuistossa Lakiakankaalla, Isojoen kunnassa. Energiatehokkuutta Ratinassa on parannettu hyödyntämällä koskikylmää, joka tarkoittaa viereisen Tammerkosken vesimassojen käyttöä kiinteistön jäähdytyksessä. Koskikylmän hyödyntäminen kauppakeskuksen jäähdytyksessä pienentää käytettävää sähkönkulutusta jopa noin 75 prosenttia verrattuna tyypilliseen ilmalauhdutteiseen jäähdytysjärjestelmään.

Kiinteistöstämme syntyneistä jätteistä 60% menee kierrätykseen ja uusiokäyttöön. Olemme pystyneet nostamaan kierrätysastettamme joka vuosi. Jäljelle jäävä osuus hyödynnetään kokonaisuudessaan energiatuotannossa.

Ratinan lupaus on tavoitella hiilineutraaliutta energiankulutuksen osalta vuoteen 2030 mennessä. Pyrkimyksenä on sitoutua paitsi energiankulutuksesta aiheutuvien päästöjen vähentämiseen ja myös koko arvoketjun, kuten rakennuttamisesta ja kiinteistöjen ylläpidosta aiheutuvien päästöjen minimointiin.