Info
{{messages['store.showMap']}}

YHDESSÄ ON
HAUSKEMPAA

Tampereen suurin kauppakeskus Ratina on kaikkien yhteinen urbaani kohtaamispaikka kaupungin ytimessä. Valovoimainen yhdistelmä muotia, herkuttelua, päivittäisostoksia, sisustusta sekä kauneus- ja terveyspalveluita. Meille on helppo kokoontua yhteen ostosten, tapahtumien ja hyvän ruoan äärelle. Yli 100 liikettä ja palvelua kaupungin parhaalla paikalla odottavat sinua. Tervetuloa olemaan yhdessä!

Kauppakeskus Ratina muodostuu kolmesta rakennuksesta; uudisrakennus Ratinasta sekä henkiin herätetyistä funkkisrakennuksista Ranta-Ratinasta ja Ratinan Kulmasta. Löydät meidät ydinkeskustasta, Ratinan suvannon rannasta, linja-autoaseman ja Tampereen stadionin vierestä.


Ratina osana uutta kaupunkihistoriaa

Kauppakeskus Ratina on osa merkittävää kulttuuriympäristöä, jossa on 1800-luvun lopulla ollut mm. lasitehdas, konepaja ja Tampereen ensimmäinen meijeri.

1938 Ratinaan valmistui Tampereen linja-autoasema ja samoihin aikoihin linja-autoaseman yhteyteen rakentui kokonainen funkkiskortteli.

1952 Vilkastuvan kaupunginosan kentällä pelattiin vuoden 1952 olympialaisten jalkapallo-otteluita.

1966 Tampereen stadion valmistui monien suunnittelu- ja rakennusvaiheiden jälkeen.

2009–2012 Ratinanrannan asuinrakennukset valmistuivat.

2018 Tampereen moderneimman kauppakeskuksen Ratinan valot syttyvät 19.4.2018. Korttelin kaksi kaupunkilaisille tuttua funkkisrakennusta, Autotuonti ja Vuoltsu, on kunnostettu osaksi kauppakeskusta ja nimetty uudelleen Ranta-Ratinaksi ja Ratinan Kulmaksi.AUKIOLOAJAT

Liikkeet ovat auki vähintään:

Ma-pe 10–20
La 10–18
Su 12–17

Päivittäistavarakaupat palvelevat laajennetuin aukioloajoin. Katso liikekohtaiset aukioloajat täältä

Kauppakeskuksen ovet ovat auki:

Ma-pe 07–21
La 07–21
Su 10–21

Katso kauppakeskuksen poikkeusaukioloajat TÄÄLTÄ.


 

Aukioloajoissa on liikekohtaisia eroja. Päivittäistavarakaupat, kahvilat ja ravintolat palvelevat omien aukioloaikojensa mukaan. Liikekohtaiset aukioloajat löydät kohdasta Liikkeet.

 LIIKENNEYHTEYDET JA PYSÄKÖINTI

Kauppakeskus Ratina on Tampereen ydinkeskustassa Ratinan suvannon rannassa, linja-autoaseman ja Tampereen stadionin vieressä. Meille on helppo tulla kävellen, pyörällä, bussilla tai autolla. Ratinan kauppakeskukseen on suora käynti linja-autoasemalta liukuportaiden kautta.

Keskustan suurimmassa ja moderneimmassa parkkihallissa P-Ratinassa on 1200 paikkaa, etäopastus pääteiltä ja asiointia helpottaa Moovy-mobiilisovellus. Parkkihallin sisään- ja ulosajoväylät ovat Tampereen Valtatiellä ja Suvantokadulla. Maksimikorkeus kulkuneuvolle P-Ratinassa on 2,3 m.

P-Ratinan aukioloajat

Ma-la 7-21

Su 10-21

P-Ratinan pysäköintihinnasto

P-Ratinaa operoi Finnpark. Pysäköinnin hinnat löydät täältä.

1h maksuton parkki kanta-asiakkaille

Tarjoamme kanta-asiakkaillemme tunnin maksutonta pysäköintiaikaa P-Ratinassa. Edun saa käyttöön lataamalla Ratinan mobiilisovelluksen (AppStore/Google Play) ja rekisteröitymällä kanta-asiakkaaksi. Ratina-sovellus on maksuton. Lue lisää

P-Ratinaan käynti klo 21 jälkeen

P-Ratinan sulkeuduttua klo 21 käynti parkkihalliin tapahtuu Ratinan aukion Block-lasikuutiosta hissiä tai portaita käyttäen. Blockin ovi aukeaa pääsykoodilla, joka löytyy parkkilipukkeesta. Ongelmatapauksissa ota yhteys Finnpark Valvomoon 03 387 8216 (24H).

Sähköautojen lataus

P-Ratinassa on 26 sähköautojen latauspaikkaa, jotka on tarkoitettu hybridi- ja sähköautojen lataukseen.

Lue enemmän sähköautojen latauksesta tästä.

Polkupyöräparkki

Kauppakeskuksen polkupyöräparkkeja on yhteensä 252 polkupyörälle:

Ratinan aukio, 48 paikkaa
Olympia-aukio, 30 paikkaa
Tampereen valtatie, 34 paikkaa
Hatanpään valtatie, 10 paikkaa
Tampereen valtatie alikulkutunnelin pyöräparkki, n.130 paikkaa 

 Kauppakeskus Ratinaan pääset kätevästi myös bussilla.

Tampereen lähiliikenteen aikataulut ja reittiopas 
Kaukoliikenne

Kauppakeskuksen Vuolteenkadun sisäänkäynnin vierestä löytyy TKL:n pysäkki 0120/Ratinan kauppakeskus, josta liikennöi linja 32.

Taksitolppa ja invataksit

Kauppakeskus Ratinan taksitolppa sijaitsee Vuolteenkadun puoleisen sisäänkäynnin vieressä, linja-autoaseman lähellä.

Taksin voit tilata numerosta 0100 4131
Invataksin voit tilata numerosta 0100 4531

Kauppakeskus Ratina
Vuolteenkatu 1
33100 Tampere


Takaisin alkuunPALVELUT

Opastus ja infopiste

Kerrosten pohjakuvat ja liiketiedot löydät kerroksissa olevista kosketusnäytöllisistä opastuspisteistä.

Infopiste palvelee kauppakeskuksen 2. kerroksessa, katutasossa, Ratinan aukion sisäänkäynnin luona
ma–pe 10–19
la 10–17
su 12–16

p. 050 514 0279

WC-tilat

Asiakas-wc:t löytyvät Ratinan 1. ja 3. kerroksesta.

Lastenhoitohuone, Mini-Ratina ja lastenrattaat

Lastenhoitohuoneet sijaitsevat 1. ja 3. kerroksessa.
Lasten oman leikkipaikan, Mini-Ratinan, löydät kauppakeskuksen 3. kerroksesta. Mini-Ratina on lasten oma pikkukaupunki leikkitaloineen, jossa voi käydä purkamassa ylimääräistä energiaa shoppailun lomassa. Kauppakeskuksessa on huomioitu lastenvaunujen kanssa liikkuvien asiakkaidemme esteetön liikkuminen. Käytävät ovat leveät ja hissillä pääsee kätevästi kerroksesta toiseen. Kauppakeskuksesta löytyy myös kahdet lastenrattaat, joita voi tiedustella lainaan maksutta 2.kerroksen Info-pisteeltä.

Mini-Ratina on avoinna:

Ma-pe 10-18
La 10-17
Su 12-17

Maksuton lapsiparkki lauantaisin

Lauantaisin klo 10-17

Kauppakeskus Ratina tarjoaa asiakkailleen maksuttoman lapsiparkin lauantaisin klo 10-17. Valvottuun lapsiparkkiin ovat tervetulleita 3-10-vuotiaat lapset tunniksi kerrallaan. Parkkiin mahtuu samaan aikaan noin 20 lasta, ja siellä lapsia valvovat lapsiparkkeja ympäri Suomen operoivan Kids Factoryn koulutetut ohjaajat. Lapsiparkin ollessa auki saa Mini-Ratinaan tulla leikkimään myös oman aikuisen seurassa.

Katti Ratinan maksuton muskari tiistaisin Mini-Ratinassa

MUSKARIN SYYSLUKUKAUDEN ALOITUS TI 27.8.
Tiistaisin klo 9.30-10.15 

Kauppakeskus Ratinan ja Pirkanmaan musiikkiopiston maksuton musiikkileikkikoulu kokoontuu tiistaisiin Mini-Ratinan leikkitilassa kolmannessa kerroksessa klo 9.30-10.15. Katti Ratinan muskari on tarkoitettu 0-5-vuotiaille lapsille aikuisen kanssa. Muskarissa tanssitaan, loruillaan, lauletaaan, soitetaan ja nautitaan monipuolisesta musiikista PMO:n varhaisiän musiikinopettajan Jonna Ropon johdolla. Jokaiseen muskarikertaan ilmoittaudutaan erikseen ja mukaan mahtuu 15 ensimmäiseksi ilmouttautunutta. Ilmoittautumislomake aukeaa aina edellisen viikon tiistaina klo 10.15. Pirkanmaan musiikkiopiston sivuilla: www.pmo.fi

Pankkiautomaatit

Otto-pankkiautomaatit sijaitsevat 1. kerroksessa ja P1-tasolla.

Langaton nettiyhteys

Ratinan asiakkaiden maksuton WIFI on nimellä "RatinaOpen".

Tavarasäilytys

Maksuttomat tavarasäilytyslokerikot löytyvät Ratinan 1. ja 3. kerroksesta WC-tilojen yhteydestä. Tavaransäilytys on maksutonta ja lokerikkojen lukitseminen ja avaaminen tapahtuu käyttämällä etäluettavaa korttia esim. pankkikortti, luottokortti, bussikortti tms. Lokerikot tyhjennetään joka päivä klo 21.30. Löytötavaroiden tiedustelut infopisteeltä, 2.krs.


Löytötavarat

Kauppakeskuksen yleisiin tiloihin ja liikkeisiin jääneet löytötavarat toimitetaan päivittäin infopisteelle 2. kerrokseen, josta niitä voi tiedustella joko paikan päällä tai puhelimitse.

Infopisteestä löytötavarat toimitetaan edelleen Suomen Löytötavarapalveluun.

Suomen Löytötavarapalvelu
Satakunnakatu 31
33210 Tampere

p. 0600-03394 (1,98/min+pvm)

Postin kirjepostilaatikko ja Smartpost-pakettiautomaatti

Postin kirjepostilaatikko sijaitsee kauppakeskuksen Vuolteenkadun puoleisen sisäänkäynnin vierestä. Smartpost-pakettiautomaatti pakettien lähettämiseen ja vastaanottamiseen löytyy 1. kerroksesta Tampereen Valtatien sisäänkäynnin tuulikaapista.

Esteettömyys

Ratina kuuluu kaikille, meillä on huomioitu liikuntarajoitteisten ja lastenvaunujen kanssa liikkuvien asiakkaidemme esteetön liikkuminen. Käytävät ovat leveät, hissillä pääsee kätevästi kerroksesta toiseen ja kaikkien wc-tilojen yhteydestä löytyy inva-wc.

Kauppakeskuksesta löytyy kaksi pyörätuolia ja kahdet lastenrattaat, joita voi kysyä lainaan 2. kerroksen Info-pisteeltä.

Kierrätys

Asiakkaiden käytössä oleva kierrätyspiste, pullonpalautusautomaatit sekä pahvinkeräys- ja sekajätepiste sijaitsevat P1-tasolla.

Kodin pientekniikan kierrätyspisteelle voi tuoda:
- pienet sähkölaitteet
- matkapuhelimet
- paristot ja pienakut
- putkilamput
- mustepatruunat
- eL-lamput ja LED-lamput.

Eläinasiakkaat

Lemmikkieläinten kanssa saa vierailla vain Ranta-Ratinan 1. kerroksessa sijaitsevassa Faunatar-liikkeessä. Kauppakeskuksen yleisiin tiloihin ei saa tuoda eläinvieraita.

Huomioithan, että saapuminen lemmikkien kanssa Faunatar-liikkeeseen tapahtuu kauppakeskuksen Suvantokadun puoleisesta ovesta.

Emmy-myyntilaatikko

Emmy on Suomen suurin markkinapaikka käytetyille naisten, miesten ja lasten hyväkuntoisille merkkivaatteille, -kengille ja -asusteille. Emmyn myyntilaatikon kautta voit vaivattomasti myydä tarpeettomat hyväkuntoiset merkkivaatteet, -kengät, -laukut ja -asusteet. Emmy lajittelee, valokuvaa, hinnoittelee, varastoi ja myy tuotteesi. Löydät laatikon P1-tasolta, Hohtogolf West Coastin sisäänkäyntiä vastapäätä.

Lue Emmystä lisää: https://store.emmy.fi/

 

Takaisin alkuun

Yhteystiedot

Ratina infopiste 2.krs

ma–pe 10–19, la 10–17, su 12–16

p. 050 514 0279

Kauppakeskuspäällikkö

Mervi Ahola

p. 020 431 3800

mervi.ahola@sponda.fi

Markkinointipäällikkö

Heidi Pitkämäki

p. 020 431 3200

heidi.pitkamaki@sponda.fi

Kiinteistöpäällikkö

Mika Pekkala

p. 044 700 8753

mika.pekkala@colliers.com

Vuokrauspäällikkö

Tanja Teeriaho

p. 020 431 3483

tanja.teeriaho@sponda.fi

Vuokrauspäällikkö

Eeva Jacobsson

p. 020 431 3111

eeva.jacobsson@sponda.fi

Promootio ja Pop Up paikkojen
tiedustelut

Mervi Ahola

mervi.ahola@sponda.fi

Takaisin ylös