Metsän katse - Reetta Kosken öljyvärimaalauksia Ratinassa 4.–30.6.

Kesäkuun ajan Ratinassa pääsee ihailemaan öljyvärimaalauksia Suomen metsien eläimistä.  Reetta Koski (s. 1979) on hämeenkyröläinen pedagogi ja kuvataiteilija, joka työskenteli aiemmin eräoppaana.

Metsän katse- näyttelyn teemana on metsiemme asukkaat, joita Koski onnistui kohtaamaan eräoppaana.  Aluksi hän yritti tallentaa havaitsemiaan eläimiä kamerallaan, mutta sitten hän ymmärsi keskittyä vain itse hetkeen ja tallentamaan kohtaamisen muistiin. Nyt näiden kohtaamisien tunnelmia on maalattu väreiksi kankaille.

”Metsässä en ole koskaan yksin. Aina joku huomaa sinut ja ehkä seuraakin. Vaikka eläimiä ei kohtaisi, niiden olemassaolon aistii.” Taidenäyttelyissä olemme tottuneet katsomaan teoksia, mutta entä jos teokset katsoisivatkin sinua?

Taiteilija toivoo, että Metsän katse – näyttelyn teokset synnyttäisivät entistäkin syvemmän kunnioituksen luontoa kohtaan. Maalaukset ovat myynnissä ja näyttely päivittyy sitä mukaan, kun teokset löytävät uusia koteja.

Metsän katse Kauppakeskus Ratinassa 4.–30.6. Näyttelytila sijaitsee Vuolteenkadun sisäänkäynnillä, Timanttiset -liikkeen vieressä. Taiteilija on paikalla satunnaisesti. 

Näyttelyyn on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

 

www.reettakoski.art

 ig.com/reettakoski.art
 fb.com/reettakoski.art