Lapset

Parhaat palvelut lapsiperheille!

Kauppakeskus Ratina on lapsiperheiden ykköspaikka Tampereen keskustassa, meillä on helppo liikkua lastenvaunujen kanssa ja paljon kivaa tekemistä niin sisällä kuin ulkona!

Ratinassa on laaja valikoima vaatteita, leluja ja puuhaa kaikenikäisille lapsille. Lastenvaateliikkeistä suuri osa on kolmannessa kerroksessa, mutta lastenmuotia, kenkiä ja asusteita löytyy myös monesta tutusta ketjuliikkeestä. Lastenvaatteiden lisäksi löydät meiltä vauvatarvikkeita ja äitiysvaatteita. Meillä on myös iso lelukauppa! Ja ainahan pienetkin jaksavat shoppailla paremmin, kun välillä tankataan Ratinan lapsiystävällisissä ravintoloissa tai kahviloissa! Meillä pienet ovat ykkösiä. Tutustu liikkeisiin ja palveluihin tästä.


Leikkihuone Mini-Ratina, Ratina 3. krs

Leikkihuone Mini-Ratina on Ratinan 3. kerroksesta Jesper Juniorin naapurista. Mini-Ratina on alle 10-vuotiaiden lasten pikkukaupunki, josta löytyy leikkitaloja ja jättipehmorakennuspalikoita ja jossa leikitään vanhempien valvonnassa. Mini-Ratinaan ei saa tuoda omia eväitä, mutta lisää virtaa saa helposti Ratinan monista ravintoloista, herkuttelupaikoista ja kahviloista.

Mini-Ratina on avoinna:
ma–ke klo 9-20
to klo 10:15-20
pe klo 9-20
la klo 9–18
su klo 10–18


Mini-Ratinan maksuton lapsiparkki

Mini-Ratinan maksuton lapsiparkki palvelee lauantaisin. Valvottu lapsiparkki on tarkoitettu 3–10-vuotiaille lapsille tunniksi kerrallaan. Parkkiin mahtuu kerralla noin 20 lasta ja lapsia valvovat koulutetut ohjaajat.

Mini-Ratinan maksuton lapsiparkki on avoinna lauantaisin klo 10–17.
Lauantaina 22.6. ei ole lapsiparkkia.


Mini-Ratinan perhekerho

Perjantaisin leikkihuone Mini-Ratinassa kokoonnutaan leikkimään ja tapaamaan muita lapsiperheitä. Paikalla on Tuomiokirkkoseurakunnan lastenohjaajat ja ohjelmassa on yhteistä laulua, leikkiä, askartelua ja ihan vaan levähdystä ja huilia lapsiarjen keskellä.

Perhekerho kokoontuu perjantaisin klo 13-15.
Kevään viimeinen perhekerho on 3.5.2024.
Tervetuloa Perhekerhoon taas syksylä 23.8. alkaen!


Katti Ratinan maksuton muskari

Torstaisin Mini-Ratinassa on muskaripäivä. Ratinan ja Pirkanmaan musiikkiopiston maksuton Katti Ratinan musiikkileikkikoulu on tarkoitettu 0–5-vuotiaille lapsille aikuisen kanssa. Jokaiseen muskarikertaan ilmoittaudutaan erikseen ja mukaan mahtuu 10 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.  Pirkanmaan musiikkiopiston sivuilla: www.pmo.fi/kattiratina

Katti Ratinan muskari torstaisin klo 9.30–10.15.

Muskari on kesätauolla 17.5.-28.8.
Tervetuloa Katti Ratinan muskariin taas syksyllä 29.8. alkaen!


Lastenhoitohuoneet

Lastenhoitohuoneet ovat 1. ja 3. kerroksen wc-tilojen yhteydessä.

3. kerroksen Muumi-teemainen lastenhoitohuone on nimeltään Taika ja siellä on Muumien Vaarallinen juhannus -satuteema. Huoneessa on huomioitu myös useamman lapsen kanssa asioivat vanhemmat. Lastenhoitohuoneessa voi nähdä ja kokea keskikesän väriloiston yhdessä Muumi-hahmojen kanssa.


Ulkoleikkialue Ratinan Riemu

Ratinan Riemu on iso ulkoleikkialue Ratinan Aukiolla. Ratinan Riemussa on pienten lasten leikkialue, isompien lasten aktiviteettialue ja oleskelualueita istuskeluun. Ratinan Riemusta löytyy esimerkiksi yli 10 metriä pitkä kiipeilyverkko- ja tasapainorata Kierre, kiipeilyteline ja putkiliuku Periskooppi. Ratinan aukion ravintoloiden terasseilta on näköyhteys leikkipuistoon.


Sisäleikkialue Ratinan Niitty

Ratinan 3. kerroksessa on uusi sisäleikkialue Ratinan Niitty. Ratinan Niitty on nimensä mukaisesti vehreä leikkikeidas, josta löytyy pienille lapsille sopivia leikkivälineitä ja hauskoja kumpareita.

Ratinan Niitty on avoinna kauppakeskuksen aukioloaikojen mukaisesti.