Seurakuntavaalien ennakkoäänestyspaikka Ratinassa!

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkaa tiistaina 8.11. ja päättyy lauantaina 12.11. Ratinan ennakkoäänestyspaikka sijaitsee Tapahtuma-aukiolla, 1. krs. Äänestyspaikka on avoinna 8.-.11.11. klo 10–20 ja lauantaina 12.11. klo 10–18.  

Seurakuntavaaleissa valitaan Tampereen seurakuntiin ja yhteiseen kirkkovaltuustoon uusia luottamushenkilöitä edustamaan seurakuntalaisia vuosiksi 2023—2026.  

Yhteinen kirkkovaltuusto (YKV) päättää seurakuntayhtymän keskeisistä asioista kuten toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta, ja siinä on 51 jäsentä eri paikallisseurakunnista. Seurakuntaneuvosto johtaa seurakunnan toimintaa. Tampereella on neljä suomenkielistä seurakuntaa: Eteläinen, Harju, Messukylä ja Tuomiokirkko sekä yksi ruotsinkielinen seurakunta. 

Kahdet vaalit, kaksi äänestyslippua  

Vaaleissa voi äänestää vain oman seurakuntansa ehdokkaita. Ehdokas voi olla ehdokkaana joko seurakuntaneuvostoon tai yhteiseen kirkkovaltuustoon tai olla ehdokkaana molemmissa vaaleissa, jolloin hänellä on kaksi ehdokasnumeroa.

Kirkkovaltuuston äänestyslippu on valkoinen, ja seurakuntaneuvoston äänestyslippu on oranssi. Niinpä äänestyskopissa pitää olla tarkkana.  

Kirjoita valkoisesta ehdokaslistasta valkoiseen äänestyslippuun sen ehdokkaan numero, jota äänestät kirkkovaltuustoon, ja oranssista seurakuntaneuvostojen ehdokaslistasta ehdokkaan numero oranssiin äänestyslippuun.   

Näin äänestät 

  • Äänioikeutettuja ovat kaikki 16 vuotta täyttäneet seurakuntien jäsenet. 

  • Äänestystilanteessa tarvitset henkilöllisyystodistuksen. 

  • Tamperelaisen ehdokkaiden numerot löytyvät kotiin postitetusta vaalikirjeestä, Tampereen seurakuntien seurakuntavaalisivuilta, vaalikoneesta sekä äänestyskopin seinästä. 


Tutustu ehdokkaisiin ennakolta 

Seurakuntavaaleissa on käytössä valtakunnallinen vaalikone. Vaalikone auttaa ehdokkaan valinnassa, sillä sen avulla voit tutustua ehdokkaisiin ja heidän mielipiteisiinsä. Tampereen seurakuntien ehdokkaat ja heidän vaalikonevastauksensa löydät helposti Tampereen seurakuntavaalisivuilta.

Jos äänestäjä kuuluu muuhun kuin tamperelaiseen seurakuntaan, hänen on itse otettava selvää ehdokkaastaan ja hänen numerostaan seurakuntansa ehdokaslistassa. Ne löytyvät valtakunnallisilta vaalisivulta seurakuntavaalit.fi

Lasten vaalit  

Tänä vuonna Tampereella järjestetään seurakuntavaalien yhteydessä myös Lasten vaalit. Lapset pääsevät äänestämään siitä, millainen tapahtuma ystävänpäivänä 14. helmikuuta 2023 Kalevan kirkossa järjestetään. 

Vaihtoehtoina ovat teatteriesitys, lasten konsertti tai sirkusesitys.

Lasten vaalit mahdollistavat lasten osallisuutta sekä tukevat demokratiakasvatusta. 

Ratinan kauppakeskuksessa lapset voivat äänestää Lasten vaaleissa perjantaina 11.11. kello 13-18.  Äänestyspaikalla on lapsille oma, värikkäin kuvin somistettu äänestyskoppi. Lapsi saa kuvallisen äänestyslipun sekä leimasimen. Lapsi leimaa äänestyslippuun sen tapahtuman, jota äänestää, ja laittaa äänestyslipukkeen Lasten vaalien uurnaan. 

Tervetuloa äänestämään!