Sura Kangaspeskan taidemaalaukset esillä uudessa valtavassa koossa

Taiteilija Sura Kangaspeskan näyttely “Verkko” on avattu Ratinan Tunneligalleriassa. Näyttely on kokoelma abstrakteja maisemamaalauksia, jotka on suurennettu valtaviksi teoskankaiksi. 

“Olen koonnut teoksiani muutaman vuoden takaa. Pidin silloin näyttelyn pienistä maalatuista tutkielmista, jotka olivat aikaisemmin olleet esillä myös sosiaalisessa mediassa. Paikalle saapuneet kävijät ihmettelivät teosten pientä kokoa, sillä puhelimien näytöillä ne olivat vaikuttaneet suuremmilta. Innostuin silloin tutkimaan, miten alkuperäisten teosten tunnelmat muuttuvat suurennettuina”, Kangaspeska kertoo uuden näyttelynsä synnystä. 

Teoksissaan Kangaspeska tarkastelee, miten näkemyksemme omasta itsestämme muuttuu, kun kohdistamme huomiomme erilaisiin mittakaavoihin. Voimme olla samanaikaisesti pieniä tai valtavia, kun seistessämme aavan maiseman äärellä kohdistamme myötätuntomme ensin pieneen yksityiskohtaan ja sen jälkeen edessä aukeavaan loputtomaan maisemaan. 

“Taideteokseni kuvaavat samanaikaisesti zoomattuja lähikuvia ja suuria kaiken kattavia näkymiä. Inspiroidun abstrakteihin maisemiin etenkin syvänmeren elämästä, eriskummallisista eliöistä ja mikro-organismeista.”, Kangaspeska sanoo.


Kuka?

Sura Kangaspeska (1995)

Arkkitehti M.Sc.

Kuvataiteilija, muralisti ja yrittäjä

Instagram ja Tiktok: @fonki.art

Verkkosivut: www.sura.fi

Mitä?

Kangaspeskan taidenäyttely “Verkko” on esillä Ratinan Tunneligalleriassa 16.1.-30.7. kauppakeskuksen ja stadionin välisessä kevyen liikenteen alikulussa.