Tartutaan taiteeseen! Taiteen perusopetus esittäytyy Ratinassa ma 6.2. klo 17–19

Taiteen perusopetus esittäytyy Ratinan Tapahtuma-aukiolla maanantaina 6.2.2023 klo 17–19. Ohjelmassa on esityksiä ja eduskuntavaaliehdokkaiden haastatteluja sekä soitinkokeiluja, sirkusta, savityöpaja, dreijausnäytös, kuvistyöpaja, sanataidekioski, teatteria ja neulontaa. 

Taiteen perusopetusta järjestävät Tampereen alueella muun muassa Pirkanmaan musiikkiopisto, Tampereen konservatorio, Sorin Sirkus, Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä, Sara Hildén -akatemia, Tampereen seudun työväenopisto ja Suomen Teatteriopisto.

Tapahtuma on osa Taiteen perusopetusliiton järjestämää Luovuutta politiikkaan -kampanjaa. Kampanjan aikana 6.–10.2.2023 taidealan oppilaitokset esittelevät toimintaansa ja kutsuvat päättäjiä tutustumaan oppilaitoksiin. Päättäjät pääsevät mukaan tekemään taidetta ja keskustelemaan lasten ja nuorten kanssa.

Kampanjan tavoitteena on lisätä tietoisuutta ja ymmärrystä taiteen perusopetuksesta ja kulttuurialan ammatillisesta koulutuksesta sekä niiden merkityksestä yhteiskunnalle, ja kasvattaa koulutusmuotojen näkyvyyttä. Samalla taiteen perusopetus ja kulttuurialan ammatillinen koulutus nostetaan osaksi kevään eduskuntavaalikampanjoinnin yhteydessä käytäviä keskusteluja.

Tervetuloa!