Info

YHDESSÄ ON HAUSKEMPAA

Tampereen suurin kauppakeskus Ratina on kaikkien yhteinen urbaani kohtaamispaikka kaupungin ytimessä. Valovoimainen yhdistelmä muotia, herkuttelua, päivittäisostoksia, sisustusta sekä kauneus- ja terveyspalveluita. Meille on helppo kokoontua yhteen ostosten, tapahtumien ja hyvän ruoan äärelle. Yli 100 liikettä ja palvelua kaupungin parhaalla paikalla odottavat sinua. Tervetuloa olemaan yhdessä!

Kauppakeskus Ratina muodostuu kolmesta rakennuksesta; uudisrakennus Ratinasta sekä henkiin herätetyistä funkkisrakennuksista Ranta-Ratinasta ja Ratinan Kulmasta. Löydät meidät ydinkeskustasta, Ratinan suvannon rannasta, linja-autoaseman ja Tampereen stadionin vierestä.


Ratina osana uutta kaupunkihistoriaa

Kauppakeskus Ratina on osa merkittävää kulttuuriympäristöä, jossa on 1800-luvun lopulla ollut mm. lasitehdas, konepaja ja Tampereen ensimmäinen meijeri.

1938 Ratinaan valmistui Tampereen linja-autoasema ja samoihin aikoihin linja-autoaseman yhteyteen rakentui kokonainen funkkiskortteli.

1952 Vilkastuvan kaupunginosan kentällä pelattiin vuoden 1952 olympialaisten jalkapallo-otteluita.

1966 Tampereen stadion valmistui monien suunnittelu- ja rakennusvaiheiden jälkeen.

2009–2012 Ratinanrannan asuinrakennukset valmistuivat.

2018 Tampereen moderneimman kauppakeskuksen Ratinan valot syttyvät 19.4.2018. Korttelin kaksi kaupunkilaisille tuttua funkkisrakennusta, Autotuonti ja Vuoltsu, on kunnostettu osaksi kauppakeskusta ja nimetty uudelleen Ranta-Ratinaksi ja Ratinan Kulmaksi.AUKIOLOAJAT

Liikkeet ovat auki vähintään:

Ma-pe 10–20
La 10–18
Su 12–17

Kauppakeskuksen ovet ovat auki:

Ma-pe 07–21
La 07–21
Su 10–21


 

 

Aukioloajoissa on liikekohtaisia eroja. Päivittäistavarakaupat, kahvilat ja ravintolat palvelevat omien aukioloaikojensa mukaan. Liikekohtaiset aukioloajat löydät kohdasta Liikkeet.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.LIIKENNEYHTEYDET JA PYSÄKÖINTI

Kauppakeskus Ratina on Tampereen ydinkeskustassa Ratinan suvannon rannassa, linja-autoaseman ja Tampereen stadionin vieressä. Meille on helppo tulla kävellen, pyörällä, bussilla tai autolla.
 

Keskustan suurimmassa ja moderneimmassa parkkihallissa P-Ratinassa on 1200 paikkaa, etäopastus pääteiltä ja asiointia helpottaa Moovy-mobiilisovellus. P-Ratinassa on 26 sähköautojen latauspaikkaa, jotka on tarkoitettu hybridi- ja sähköautojen lataukseen.  Parkkihallin sisään- ja ulosajoväylät ovat Tampereen Valtatiellä ja Suvantokadulla. Maksimikorkeus kulkuneuvolle P-Ratinassa on 2,3 m. Polkupyöräparkit löytyvät Tampereen valtatien alitse johtavan tunnelin Suvannon puoleisesta päästä.

P-Ratinan aukioloajat

Ma-la 7-21

Su 10-21

Kauppakeskuksen avajaisten kunniaksi tarjoamme asiakkaillemme kaksi tuntia maksutonta parkkiaikaa P-Ratinassa 31.5.2018 asti.
 Kauppakeskus Ratinaan pääset kätevästi myös bussilla:
Tampereen lähiliikenteen aikataulut ja reittiopas 
Linja-autoliikenne

 

 

Taksitolppa ja invataksit

Kauppakeskus Ratinan taksitolppa sijaitsee Vuolteenkadun puoleisen sisäänkäynnin vieressä, linja-autoaseman lähellä.

 

Kauppakeskus Ratina
Vuolteenkatu 1
33100 Tampere


Takaisin alkuunPALVELUT

Opastus ja infopiste

Kerrosten pohjakuvat ja liiketiedot löydät kerroksissa olevista kosketusnäytöllisistä opastuspisteistä.

Infopiste palvelee kauppakeskuksen katutasossa, Ratinan aukion sisäänkäynnin luona
ma–pe 10–19
la 10–17
su 12–16

p. 050 514 0279

WC-tilat

Asiakas-wc:t löytyvät Ratinan 1. ja 3. kerroksesta.

Lastenhoitohuone ja leikkihuone

Lastenhoitohuoneet sijaitsevat 1. ja 3. kerroksessa.
Leikkihuone avautuu toukokuun lopulla 3. kerrokseen. 

Pankkiautomaatit

Otto-pankkiautomaatit sijaitsevat 1. kerroksessa ja P1-tasolla.

Tavarasäilytys

Maksuttomat tavarasäilytyslokerikot löytyvät Ratinan 1. ja 3. kerroksesta WC-tilojen yhteydestä. Tavaransäilytys on maksutonta ja lokerikkojen lukitseminen ja avaaminen tapahtuu käyttämällä etäluettavaa korttia esim. pankkikortti, luottokortti, bussikortti tms. Lokerikot tyhjennetään joka päivä klo 21.30. Löytötavaroiden tiedustelut infopisteestä, 2.krs.
 


Löytötavarat

Kauppakeskuksen yleisiin tiloihin ja liikkeisiin jääneet löytötavarat toimitetaan päivittäin infopisteelle (kauppakeskuksen katutaso, Ratinan aukion sisäänkäynnin luona), josta niitä voi tiedustella joko paikan päällä tai puhelimitse.

Infopisteestä löytötavarat toimitetaan edelleen Suomen Löytötavarapalveluun.

Suomen Löytötavarapalvelu
Satakunnakatu 31
33210 Tampere

p. 0600-03394 (1,98/min+pvm)

Smartpost-pakettiautomaatti

Postin Smartpost-pakettiautomaatti pakettien lähettämiseen ja vastaanottamiseen löytyy 1. kerroksesta Tampereen Valtatien sisäänkäynnin tuulikaapista.

Esteettömyys

Ratina kuuluu kaikille, meillä on huomioitu liikuntarajoitteisten ja lastenvaunujen kanssa liikkuvien asiakkaidemme esteetön liikkuminen. Käytävät ovat leveät, hissillä pääsee kätevästi kerroksesta toiseen ja kaikkien wc-tilojen yhteydestä löytyy inva-wc.

Kauppakeskuksesta löytyy kaksi pyörätuolia ja kahdet lastenrattaat, joita voi kysyä lainaan 2. kerroksen Info-pisteeltä.

Kierrätys

Asiakkaiden käytössä oleva kierrätyspiste, pullonpalautusautomaatit sekä pahvinkeräys- ja sekajätepiste sijaitsevat P1-tasolla.

Kodin pientekniikan kierrätyspisteelle voi tuoda pienet sähkölaitteet, matkapuhelimet, paristot ja pienakut, putkilamput, mustepatruunat sekä eL-lamput ja LED-lamput.

Eläinasiakkaat

Lemmikkieläinten kanssa saa vierailla vain Ranta-Ratinan 1. kerroksessa sijaitsevassa Faunatar-liikkeessä. Kauppakeskuksen yleisiin tiloihin ei saa tuoda eläinvieraita.

Huomioithan, että saapuminen lemmikkien kanssa Faunatar-liikkeeseen tapahtuu kauppakeskuksen Suvantokadun puoleisesta ovesta.

Takaisin alkuun

Yhteystiedot

Kauppakeskuspäällikkö

Mervi Ahola

p. 040 653 2575

mervi.ahola@sponda.fi

Markkinointipäällikkö

Heidi Pitkämäki

p. 040 768 8377

heidi.pitkamaki@sponda.fi

Kiinteistöpäällikkö

Mika Pekkala

p. 044 700 8753

mika.pekkala@colliers.com