Lapset

Meillä pienet ovat ykkösiä

Kauppakeskus Ratina on lapsiperheiden ykköspaikka Tampereen keskustassa. Esteettömillä käytävillä on helppo liikkua lastenvaunujen kanssa ja kerroksesta toiseen voi liikkua kätevästi useilla hisseillä, joten lastenvaateliikkeissä ja lapsiystävällisissä ravintoloissa asiointi käy kuin leikki.

 

 

Leikkihuone Mini-Ratina, Ratina 3. krs

Leikkihuone Mini-Ratina löytyy Ratinan 3.kerroksesta Jesper Juniorin naapurista. Mini-Ratina on lasten pikkukaupunki, josta löytyy leikkitaloja ja jättipehmorakennuspalikoita. Leikkihuoneeseen voi tulla leikkimään ja levähtämään ostosten lomassa vanhempien valvonnassa. Alle 10-vuotiaille lapsille tarkoitettuun leikkihuoneeseen ei yleisen siisteyden vuoksi saa tuoda omia eväitä, mutta lisää virtaa voi hakea helposti Ratinan monista ravintoloista, herkuttelupaikoista ja kahviloista. Lauantaisin elokuusta alkaen Mini-Ratinassa maksuton lapsiparkki.


Mini-Ratina on avoinna ma–pe klo 10–20, la klo 10–18 ja su klo 12–18.

Asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuden vuoksi Mini-Ratinan leikkihuone ja Ratinan Liitty -leikkialue suljetaan toistaiseksi. Myös lapsiparkki, Katti-Ratinan muskari ja perhekerho jäävät tauolle.

Mini-Ratinan maksuton lapsiparkki

Mini-Ratinan maksuton lapsiparkki palvelee joka lauantai klo 10–17. Valvottu lapsiparkki on tarkoitettu 3–10-vuotiaille lapsille tunniksi kerrallaan leikkihuone Mini-Ratinassa 3. kerroksessa.


Mini-Ratinan maksuton lapsiparkki on toistaiseksi suljettu.

 

Mini-Ratinan perhekerho

Kauppakeskus Ratinan leikkihuoneessa Mini-Ratinassa kokoonnutaan leikkimään ja tapaamaan muita lapsiperheitä. Paikalla on seurakunnan lastenohjaajat ja luvassa on yhteistä laulua, leikkiä, askartelua ja ihan vaan levähdystä ja huilia lapsiarjen keskellä. Perhekerho on kesätauolla ja toiminta jatkuu taas elokuussa 19.8. alkaen. Perhekerho kokoontuu keskiviikkoisin klo 13-15.

Perhekerhon toiminta on toistaiseksi tauolla.

Lastenhoitohuoneet

Lastenhoitohuoneet sijaitsevat 1. ja 3. kerroksen wc-tilojen yhteydessä.


3. kerroksen Muumi-teemainen lastenhoitohuone on nimeltään Taika. Huoneessa vallitsee Muumien Vaarallinen juhannus -satuteema ja huoneessa on huomioitu myös useamman lapsen kanssa asioivat vanhemmat. Lastenhoitohuoneessa voi nähdä ja kokea keskikesän väriloiston yhdessä Muumi-hahmojen kanssa.


Autoilevat lapsiperheet voivat jättää auton keskustan suurimpaan parkkihalliin ja hoitaa kaikki asioinnit päivittäisostoksista päivälliseen kätevästi yhdessä paikassa. Tervetuloa kokoontumaan yhteen pienet ja isommat, meillä arki rullaa.

Katti Ratinan maksuton muskari

Mini-Ratinan maksuttoman muskarin kevätlukukausi alkaa tammikuussa. Kauppakeskus Ratinan leikkihuoneessa Mini-Ratinassa laitetaan tassut taputtamaan ja tossut tömisemään. Pirkanmaan musiikkiopiston kanssa toteutettu maksuton musiikkileikkikoulu kokoontuu kolmannen kerroksen leikkihuoneessa torstaisin klo 9.30-10.15. Katti Ratinan muskari on tarkoitettu 0–5-vuotialle lapsille aikuisen kanssa.


Jokaiseen kertaan ilmoittaudutaan erikseen ja mukaan mahtuu 10 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Ilmoittautumislomake aukeaa aina edellisen viikon torstaina klo 10.15.

Katti-Ratinan maksuton muskaritoiminta on toistaiseksi tauolla.

 

Ulkoleikkialue Ratinan Riemu

Uusi upea ulkoleikkialue Ratinan Riemu on saapunut Ratinan Aukiolle! Ratinan Riemussa on pienten lasten leikkialue, isompien lasten aktiviteettialue ja oleskelualueita istuskeluun. Ratinan Riemusta löytyy esimerkiksi yli 10 metriä pitkä kiipeilyverkko- ja tasapainorata Kierre, kiipeilyteline ja putkiliuku Periskooppi ja erilaisia pään sopivasti sekaisin saavia kieputtimia. Ratinan aukion ravintoloiden terasseilta on näköyhteys leikkipuistoon.

Sisäleikkialue Ratinan Niitty

Ratinan 3. kerrokseen on valmistunut uusi sisäleikkialue Ratinan Niitty. Ratinan Niitty on nimensä mukaisesti vehreä leikkikeidas, josta löytyy pienille lapsille sopivia leikkivälineitä ja hauskoja kumpareita.

Ratinan Niitty on toistaiseksi suljettu.